header.

Hand Mudra's

De Oosterse geneeswijzen zijn al meer dan meer dan 5000 jaar oud. Ze zorgden ervoor dat de mens gezond van lichaam en geest bleef. *Volgens overleveringsverhalen was er vroeger een heel ander gezondheidsmodel als nu en was in het oude China een eerstelijns dokter iemand die niet alleen zieken kon helpen genezen, maar ook ziekten voorkomen, door zogenaamde preventieve geneeskunde. Alleen een tweedelijns dokter moest wachten tot zijn clienten ziek werden, zodat hij hen pas kon behandelen als er duidelijke symptomen optraden. Dat is de reden waarom de eerstelijnsdokter door de client betaald werd zolang hij gezond was en de betaling werd gestopt zodra er ziekte was, dat ging soms zelfs zo ver dat de dokter de client kosteloos de benodigde medicijnen moest verstrekken. (*Bron:.Genezing door acupunctuur)  Ze deden dus hun best om hun klantenkring gezond te houden door middel van o.a. polsdiagnose. Dat gebeurde ook door bewustwording, en advies over goede voeding, beweging, meridiaan therapie, acupunctuur enzovoort. 

De Oosterse geneeswijze gaan ervan uit dat lichaam, geest en omgeving (natuur) niet los van elkaar te zien zijn in gezondheid en in ziekte. In gezondheid is de mens dus steeds in balans met haar/zijn omgeving, met de natuur, met het klimaat en de seizoenen, maar ook met zijn emoties. Omdat de omgeving van de mens steeds verandert (seizoenen, mooi weer, slecht weer, rust, drukte), moet ook de mens steeds mee veranderen.

Zodra de mens te zwak is om mee te veranderen met bijvoorbeeld het seizoen, rust, drukte, trauma of een andere verandering, ontstaat er een onbalans van het lichaam en kan er een verstoring/ziekte ontstaan. In de Oosterse geneeswijze worden ziektes en gezondheidsklachten gezien als een verstoring van de balans in de energiehuishouding (Qi energie). en het functioneren van de organen van het lichaam. Deze Qi energie stroomt via meridianen door het hele lichaam.

De hierbij getoonde filmpjes zijn enkele van de vele therapievormen/voorbeelden van die aloude geneeswijzen. Ze kunnen je helpen om de energie van je lijf in balans te brengen en te houden.

Doe een week lang dezelfde mudra en kies dan weer een andere.

Ze brengen geen enkele schade toe aan je geestelijke en/of lichamelijke gezondheid.Keer hier terug naar het overzicht
SUNWISH.NL - GEZONDHEIDSCENTRUM
(c) 2002-2024 Sunwish Gezondheidscentrum
Niets op deze site mag zonder schriftelijke
toestemming worden gekopieerd,
danwel gepubliceerd.

info@sunwish.nl
0624 927 004